top of page
  • LAS Barje

Slovesna otvoritev P+R pri železniški postaji Borovnica s programom promocije trajnostne mobilnosti

V soboto, 12. 9. 2020, bo ob 10.00 župan Bojan Čebela, ob navzočnosti visokih predstavnikov Ministrstva za infrastrukturodirektorice SŽ Potniški promet mag. Darje Kocjan in direktorja SŽ-Infrastruktura Matjaža Kranjca, slovesno predal novo parkirišče pri železniški postaji svojemu namenu.

Na parkirišču, na katerem ta dan parkiranje v dopoldanskem času ne bo mogoče, bo od 10.30 do 13.00, bosta postavljena pumptrack steza in poligon spretnostne vožnje za kolesarje in “skirojiste”. Na ločenih poligonih pa bo mogoče preizkusiti električna kolesa in električne skiroje.














Ob 11.00 ste vabljeni na družinsko kolesarjenje (lahko tudi rolkanje) do soteske Pekel in nazaj,


ob 12.00 pa na kolesarjenje s kolesarji starodobniki (Društvo Rovtarji) po Borovnici.  Najmlajšim bo na voljo delavnica okraševanja čelad in koles, starejšim pa delavnica samopopravila kolesa.

JP KPV “DEPO” bo prikazal recikliranje kolesa. Prireditve se bodo udeležili tudi člani Društva za električno mobilnost Slovenije, ki bodo predstavili svoje električne avtomobile in izkušnje z njimi.


Promocija trajnostne mobilnosti bo letos potekala pod motom letošnjega Evropskega tedna mobilnosti ” IZBERI ČISTEJŠI NAČIN PREVOZA”. Udeleženci bodo morali upoštevati priporočila za preprečevanje širjenje obolevnosti za COVID-19: ustrezno fizično razdaljo, razkuževanje rok ter pripomočkov. Do vsakega prizorišča bodo vodile ločene dohodne in odhodne poti. Na vsakem prizorišču bodo nameščena razkužila in papirne brisače, za upoštevanje ukrepov pa bodo skrbeli reditelji. Kolo-park (pump-track) ter poligone spretnostne vožnje ter preizkuse električnih koles in skirojev se bodo mlajši od 18 let lahko udeležili samo s kolesarsko čelado na glavi (čelade prinesite s seboj). Enako velja za oba kolesarska izleta. Tudi starejšim priporočamo uporabo kolesarske čelade.

bottom of page