top of page
  • LAS Barje

Udeležili smo se predavanja o izvajanju LEADER/CLLD na Češkem

V sredo, 10. aprila smo se udeležili predavanja dr. Ondřeja Konečnýa, ki je potekalo na Oddelku za geografijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Kot predsednik LAS Brána Vysočiny in predavatelj na Univerzi Mendel v Brnu je predstavil razvoj in delovanje LEADER/CLLD programa na Češkem in svoj pogled na vlogo lokalnih akcijskih skupin.




V petek, 12. aprila pa smo skupaj s prof. dr. Irmo Potočnik Slavič in njenimi študenti Oddelka za geografijo, Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani odšli na Šentjošt z namenom predstavitve LAS projekta CREA MED in obiska Možinetove hiše, ki je ena redkih ohranjenih zgodovinskih hiš na območju Polhograjcev.


V Možinetovi hiši sta nas Marta in Peter Keršič toplo sprejela in nam predstavila inovativne ideje za izboljšanje kakovosti življenja starejših prebivalcev v Šentjoštu.





Chef Luka Košir, ki je sodeloval kot partner projekta CREA MED, nam je predstavil začetke svojega delovanja in izzive s katerimi se srečuje. Poleg tega nas je razvajal s svojimi kulinaričnimi dobrotami.




















bottom of page