top of page
LOGO ESRR.jpg
Program spodbujanja podjetništva na Barju

Kratek opis projekta:

Operacija je celovit program spodbujanja podjetništva s poudarkom na malih lokalnih idejah. Vključuje Podjetniško druženje z gostom (5 druženj), tematska srečanja na katerih bo gost uspešen podjetnik in strokovnjaka s področja podjetništva; Podjetniški start up vikend (8 izobraževalnih delavnic), z namenom intenzivnega razvoja lastnih poslovnih idej; Podjetniško akademijo, ki vključuje 3 zmagovalce start up vikenda in 10 izbranih na javnem pozivu (10 izvedenih usposabljanj). V operacijo so vključene 4 občine območja LAS.


Namen projekta:

Ustvarjanje pogojev za izvajanje podjetniških iniciativ in prispevanje k povečanju podjetnosti, ustvarjalnosti in inovativnosti ter podpirati delo z mladimi in starejšimi brezposelnimi osebami.

Trajanje projekta: od 6.10.2017 do 30.10.2018

 

Finančna podpora:

Vrednost celotnega projekta znaša 51.650,96 EUR, od tega je 26.399,31 EUR sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Cilji:
-vzpostaviti vsaj en delujoči model sodelovanja in povezovanja
-vzpostaviti vsaj dva modela sodelovanja in vključevanja v gospodarske aktivnosti

 

Rezultati:
-operacija bo vplivala na vsaj 300 prebivalcev
-vsaj eno podprto partnerstvo
-vsaj en delujoči model povezovanja in sodelovanja
-na novo vključeni vsaj dve ranljivi skupini (mladi, starejši brezposelni)


Nosilec projekta: Javni zavod Cene Štupar- Center za izobraževanje Ljubljana

Partnerji v projektu: Območna obrtno-podjetniška zbornica Vrhnika, Občina Log-Dragomer, Občina Dobrova- Polhov Gradec, Turistično društvo Blagajana, Občina Vrhnika, Občina Borovnica

bottom of page