top of page
LOGO ESRR.jpg

Nova kuhinja povezuje generacije med seboj

Kratek opis projekta

Ureditev nove kuhinje in postavitev sušilnice sadja v OŠ Horjul bo nudila možnost  za povezovanje različnih generacij in društev, z namenom povečati privlačnost bivalnega okolja. Urejena kuhinja bo ponudila možnost izvedbe kulinaričnih delavnic in tečajev ter tako prispevala k ohranjanju kulinarične dediščine. S postavljeno sušilnico sadja se bo spodbujala predelava doma pridelanega sadja. Vzporedno bodo organizirane delavnice in strokovni izleti. Z izobraževalnimi delavnicami in tečaji se bo spodbujala uporaba lokalne hrane v šoli, urejen bo prostor za predelavo sadja in prostor za prikaz ter prakticiranje tradicionalne kulinarike in spoznavanje pomena kakovostno pridelane hrane.

Nova kuhinja povezuje generacije med seboj

Namen projekta

Pridobitev prostora za povezovanje in izmenjavo izkušenj med generacijami z namenom ohranjanja kulinarične dediščine območja in s tem vplivati na razvoj turizma na tem območju. Prav tako je namen  razvijati zavedanje pomena zdravega načina prehranjevanja in uporaba sestavin pridelanih v domačem okolju.

Trajanje projekta: od 30.10.2017 do 31.12.2019

Finančna podpora:

Vrednost celotnega projekta znaša 19.763,16  EUR, od tega je 12.940,69 EUR sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Cilji:
- vključiti vsaj dve ranljivi skupini  (mladi, upokojenci) v družbene aktivnosti

Rezultati:
- operacija bo vplivala na vsaj 1401prebivalca
- vsaj eno podprto partnerstvo
- na novo vključeni vsaj dve ranljivi skupini (mladi, upokojenci)

Nosilec projekta: OŠ Horjul

Partnerji v projektu: Društvo kmečkih in podeželskih žena Dobrova-Horjul-Polhov Gradec, Turistično društvo Horjul, DEOS, celostna oskrba starostnikov, d.d., PE Horjul

bottom of page