top of page
  • LAS Barje

Vabilo na prireditev "MOJA REKA PRAZNUJE"

HUD Karel Barjanski vas v sodelovanju s Tehniškim muzejem Slovenije, KP Ljubljansko barje, ZKD Vrhnika-Borovnica-Log-Dragomer in Slovenskim društvom za zaščito voda


22. marca, ob 18.00,

vabi v Bistro,

v Tehniški muzej Slovenije,

na prireditev


MOJA REKA PRAZNUJE 2023



Ob svetovnem dnevu voda bomo z besedo, glasbo in zvoki opozorili na pomen vode, vodotokov in stoječih voda v našem življenju in za življenje nasploh ter posebno pozornost posvetili hrambi te tekočine, ki je vir življenja.


Po tradicionalni začetni zvočni kopeli v izvedbi avdio umetnika Karla Vizka vas bodo na kratko nagovorili gostiteljica, direktorica Tehniškega muzeja Slovenije dr. Barbara Juršič, poslanec Državnega zbora RS g. Bojan Čebela in direktor Krajinskega parka Ljubljansko barje g. Janez Kastelic.


Nato bo mag. Joerg Prestor, član Slovenskega društva za zaščito voda (SDZV) in slovenskega komiteja Mednarodnega združenja hidrogeologov (SKIAH) v kratkem poljudnem predavanju predstavil glavne izzive, ki nas čakajo pri hrambi vode.


V drugem delu prireditve bomo prisluhnili Big Bandu Vrhnika, zaključili pa z družabno zakusko.


Program bo povezoval Borut Dolšak.


Prireditev poteka v okviru projekta Rokodelski dom - ustvarjalno stičišče Vrhnike, ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.



Moja reka praznuje - vabilo 2023 osnutek
.pdf
Download PDF • 328KB






















bottom of page