top of page
  • LAS Barje

Vabilo na posvet "Razvoj kolesarstva na Ljubljanskem barju"

RRA LUR, LAS Sožitje med mestom in podeželjem in LAS Barje z zaledjem vas v petek, 2. 6. 2023, ob 10. uri, vabijo v Tehniški muzej Slovenije, v Bistro pri Vrhniki, na posvet o razvoju kolesarstva na Ljubljanskem barju.


S svojimi 163 km2 ravnine na obrobju glavnega mesta ter s svojim hribovitim gozdnatim zaledjem ponuja Ljubljansko barje izredne priložnosti za kolesarsko rekreacijo in turizem. A je veliko več kot »fitnes v naravi«. V več kot dveh stoletjih intenzivnega osuševanja se je nekdanje močvirje preobrazilo v mozaično kulturno krajino poplavnih travnikov, pašnikov, njiv, mejic, gozdičkov, nasadov itd. ter številnih naravnih spomenikov. Je prava zakladnica arheoloških najdb in kulturne dediščine, ki priča o večtisočletni poselitvi. In je tudi prometno vozlišče od koder vodijo poti proti Dolenjski, Kočevski, Notranjski, Polhograjskim Dolomitom in Idrijsko-Cerkljanskemu pogorju. V zadnjih letih dobiva zametke sodobne mreže kolesarskih povezav, vendar smo še daleč od sklenjene mreže varne, udobne in privlačne kolesarske infrastrukture ter kakovostnih storitev za kolesarje, kar vse skupaj tvori osnovo za uspešen razvoj tako dnevne kolesarske mobilnosti kot kolesarskega turizma. Na posvetu bomo naredili pregled aktualnega stanja ter izzivov, ki nas čakajo.


Za udeležbo na posvetu je potrebna predhodna prijava na ndrej.klemenc@borovnica.si. Prijave sprejemamo do 31. 5. 2023.

V kolikor si želite za ogled kolesarske povezave Borovnica – Breg pri Borovnici in/ali kolesarjenje iz Borovnice do TMS izposoditi kolo ali električno kolo, vas prosimo, da to navedete ob prijavi.


Program posveta:



Vabilo na posvet-Razvoj kolesarstva na Ljubljanskem barju
.pdf
Download PDF • 711KB



bottom of page