top of page
  • LAS Barje

Uspešno zaključen projekt "Zaledje podjetnikom"

V četrtek, 21. aprila 2022 je v Starem Malnu na Vrhniki potekala Zaključna konferenca projekta »Zaledje podjetnikom«. Na konferenci so se zbrali sodelujoči mentorji, podjetniki in nosilci podjetniških idej, župani in partnerji projekta ter tudi uradno zaključili 8 mesecev trajajoči projekt, ki je potekal od lanskega avgusta do konca aprila. Zbrane goste sta nagovorila tudi vrhniški župan, g. Daniel Cukjati in predsednik LAS Barje z zaledjem ter župan občine Log – Dragomer, g. Miran Stanovnik. Oba sta izpostavila pomembnost tovrstnih projektov tako za lokalno skupnost kot širše, saj so prav podjetniki tisti, ki ustvarjajo ključno dodano vrednost v okolju, kjer delujejo. Ga. Mirjam Suhadolnik s TD Blagajana in ga. Sanda Jerman s Cene Štupar – CILJ pa sta skupaj predstavili rezultate projekta. Izvedbo zaključne konference so omogočile občine LAS Barje z zaledjem in Cene Štupar – CILJ.


Edinstven program za dvig podjetniškega znanja podjetnikov so organizirali partnerji Občina Vrhnika, TD Blagajana, Margita Vehar s.p. in nosilni partner Cene Štupar - CILJ v okviru operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja »LAS Barje z zaledjem«. Kar preko 100 podjetnikov in nosilcev podjetniške ideje je sodelovalo v projektu, pretežno iz občin: Brezovica, Borovnica, Dobrova – Polhov Gradec, Horjul, Log – Dragomer in Vrhnika. Sodelovanje je bilo za udeležence brezplačno.


Projekt je uvodoma, od septembra do novembra, postregel s 6 virtualnimi Podjetniškimi zajtrki in gostil preko 20 podjetnikov, mentorjev in drugih strokovnjakov. Ponudili so vpoglede v področje marketinga, prodaje, novih poslovnih modelov, energetske učinkovitosti, podpornega okolja za podjetnike, najnovejše trende in delili svoje izkušnje iz prakse. Dogodke so z uvodnimi nagovori odprli župani občin LAS Barje z zaledjem, ki so predstavili tudi aktualne podjetniške vzpodbude v občinah.


Projekt je nato v decembru in januarju ponudil Podjetniško akademijo, kje se je odvilo 8 poglobljenih delavnic s priznanimi podjetniškimi mentorji. Delavnice na temo razvoja podjetja, prodaje, marketinga, e-trgovine, kadrovske strategije, agilnega delovanja in črpanja EU sredstev so vodili priznani podjetniški mentorji: Jure Tomc MBA, mag. Anita Hrast, Tamara Valenčič, Jerneja Milost, Črt Podlogar, mag. Sonja Peklenik, Urška Jež in Nina Vrabelj.

Vse od februarja do sredine aprila pa je potekal za podjetnike in nosilce podjetniških idej 8-tedenski PODJETNIŠKI INKUBATOR, kjer je 5 podjetnikov in 3 posamezniki s podjetniško idejo nadgrajevalo svoje znanje in izboljšalo svoje poslovanje. Z udeleženci inkubatorja, predstavniki podjetij Fortrade d.o.o., Mikrozelenje Šebenik d.o.o., Eventnika d.o.o., Ana Mavretič s.p., Marjana Žnidaršič s.p. ter z nosilci podjetniških idej Zoranom Memonom, Tino Peršolja in Tadejo Vidmar, je 5 odličnih podjetniških mentorjev opravilo skoraj 100 mentorskih ur. Mentorji, ki so marljivo usmerjali podjetnike, so bili Jure Tomc MBA, mag. Jerneja Milost, Črt Podlogar, mag. Sonja Peklenik in Urška Jež.


bottom of page