top of page
  • LAS Barje

SPODBUJANJE PODJETNIŠTVA V OBČINI BOROVNICA IN DNEVI PODJETNE BOROVNICE

Spoštovani podjetniki in vsi tisti, ki v občini Borovnica razmišljate in delujete podjetno!

Občina Borovnica želi  spodbuditi razvoj podjetništva in socialnega podjetništva, zlasti na tistih področjih, kjer lahko to prispeva k doseganju strateških razvojnih ciljev občine. Gre predvsem za področja oskrbe z zdravo lokalno pridelano in predelno hrano, trajnostnega turizma, energetskih storitev na osnovi učinkovite rabe in rabe obnovljivih virov energije,  storitev za starejše in pomoči potrebne posameznike in skupine po njihovi meri ter razvoj produktov in storitev na osnovi e-podjetništva oz. IKT tehnologij z visoko dodano vrednostjo. Občina želi pomagati tudi tistim, ki so šele stopili v svet podjetništva oz. opogumiti tiste, ki to nameravajo.

Tudi s tem namenom smo na vključujoč način v zadnjem letu in pol pripravili Razvojno strategijo občine 2017 – 2027+, ki jo bo predvidoma do konca leta potrdil Občinski svet. Izvedli smo anketo o stanju in razvoju podjetništva v občini ter na pobudo Odbora za gospodarstvo, kmetijstvo in turizem v sodelovanju z Obrtno podjetniško zbornico Vrhnika pripravila Pravilnik o spodbujanju razvoja podjetništva  iz sredstev iz občinskega proračuna in sredstev OOZ Vrhnika. Takoj po sprejemu proračuna za leto 2018 bo Občina Borovnica na tej osnovi  predvidoma zgodaj spomladi objavila razpis za dodelitev spodbud za razvoj podjetništva v občini.

Vključujemo se tudi podjetniške pobude v širšem prostoru.  Takoj po novem letu bo tudi za podjetnike in tiste, ki to šele nameravajo postati, tudi v naši občini na voljo projekt »Program spodbujanja podjetništva na Barju (PSP Barje)«, ki ga  je lani na razpis  LAS Barje z zaledjem uspešno prijavil Javni zavod Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana (ali krajše: Cene Štupar – CILJ), Občina Borovnica pa je eden od partnerjev projekta.  V  začetku prihodnjega leta boste tako pozvani, da sodelujete na natečaju za najboljše podjetniške ideje,  ki prispevajo tudi k reševanju razvojnih izzivov v širšem okolju. Te ideje boste potem lahko s pomočjo strokovnjakov in praktikov, ki jih bo zagotovil Cene Štupar – CILJ, razvili naprej v okviru »Start up« vikenda, na katerem bo udeležba omogočena  tudi tistim, ki na samem natečaju ne bodo sodelovali. Strokovna komisija bo izbrala deset zmagovalcev natečaja in tri zmagovalce Start up vikenda. Ta se bo predvidoma odvijal konec marca. Vsem trinajstim nagrajenim posameznikom ali ekipam bo omogočen  brezplačen obisk Podjetniške akademije, v okviru katere bodo deležni tudi pomoči pri implementaciji zmagovite projektne ideje.

Dodatne informacije in vabilo na dogodek najdete na naslednjih povezavah: Spodbujanje podjetništva

bottom of page