top of page
  • LAS Barje

Prostovoljni vozniki, vabimo vas k pomoči starejšim

Postanite prostoferji

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo.


Prostoferji so/ste veliko več kot zgolj prostovoljni vozniki – svojim sopotnikom nesebično pomagate tudi, ko ti izstopijo iz avtomobila: pri zdravniku jih pospremite do čakalnice in počakate nanje med pregledom, pomagate nesti vrečke iz trgovine in jim priskočite na pomoč pri vzpenjanju po stopnicah … To ste ljudje z velikim srcem, ki jemljete svojo humanost za samoumevno in častno dejanje. Gre za projekt brezplačnih prevozov za starostnike, ki ga izvajata občina in Zavod zlata mreža.


Občina Vrhnika in občina Dobrova-Polhov Gradec iščeta nove voznike in voznice. Zainteresirani pišite na info@zlata-mreza.si ali se prijavite s pomočjo obrazca na spletni strani www.prostofer.si


Občina Dobrova - Polhov Gradec vsakemu prostoferju zagotovi topel obrok za dan opravljene vožnje.


Kako projekt deluje?

Starejši, ki potrebujete prevoz in zaradi različnih vzrokov ne morete uporabljati javnih in plačljivih prevozov (ne vozite sami, imate slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi) pokličete v klicni center, na brezplačno telefonsko številko 080 10 10, kjer si rezervirate vožnjo. Ob dogovorjenem terminu vas pobere voznik, odpelje na želeno lokacijo ter nato tudi pripelje domov. Za starostnika je uporaba vozila brezplačna.


Uporabniki, ki bi potrebovali prevoz, pokličite vsaj tri dni prej (od ponedeljka do petka, med 8. in 18. uro) na brezplačno številko 080 10 10. V komunikacijskem centru bodo zabeležili vaše podatke in lokacijo prevoza. Po najavi bo prevozni center obvestil prostovoljnega voznika o prevozu, ta pa bo stopil v stik z uporabnikom. Vožnja je za uporabnika brezplačna, namenjena pa je izključno občanom občine, predvsem tistim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Tako jim je omogočena lažja dostopnost do zdravniške oskrbe, javnih ustanov, trgovskih centrov … Vozniki in sopotniki so zavarovani.


Na območju LAS Barje z zaledjem Prostofer nudijo naslednje občine: Borovnica, Brezovica, Dobrova-Polhov Gradec in Vrhnika.




bottom of page