top of page
  • LAS Barje

AGRA 2021 + okrogla miza 30 let pristopa LEADER

Letošnja AGRA bo potekala od 21. do 26. avgusta 2021.


Kot vsako leto, bo tudi letos na AGRI sodelovalo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano - tako na razstavnem prostoru sejmišča kot pri strokovnih dogodkih.


Sprva bi vas želili obvestiti, da bomo v okviru AGRE organizirali okroglo mizo LEADER, ob obeležitvi 30-letnice tega pristopa, ki bo predvidoma potekala v sredo, 25. 8. 2021 v dopoldanskem času. Podrobnosti okrogle mize so trenutno še v fazi usklajevanja.

Hkrati se za ta dan dogovorjamo tudi za delovno srečanje s predstavniki francoskega ministrstva, ki so izrazili željo po srečanju s slovenskimi LAS-i.


Na razstavnem prostoru ministrstva vsako leto predstavljamo tudi dobre prakse, sofinancirane iz Programa razvoja podeželja 14-20. Tako bomo letos predstavljali dobre prakse EIP in LEADER projektov, zato vam dajemo možnost za brezplačno predstavitev vašega LAS-a in projektov na stojnici MKGP. LAS in projekt bomo izbrali glede na tematiko tistega dne (spodaj) ali kakšno drugo aktualno temo (npr. dolgoročna vizija podeželja). Datumi, predvideni za predstavitev LAS-ov in LEADER projektov so: sobota, 21. 8. 2021; ponedeljek 23. 8. 2021 in 25. 8. 2021. Poleg predstavitve na stojnici je predvidena tudi kratka predstavitev na predstavitvenem prostoru za razstavnim prostorom MKGP (predvidoma ob 13. uri).


Ideja je, da bi se predstavitve navezovale na aktualne stanovske dni, ki so:


Sobota, 21.8.

dan mladih kmetov (aktualni projekti bi bili npr. v povezavi z vključevanjem kmetijstva, kratke verige, lokalnih pridelovalcev v projekte LEADER,..)

dan oračev


Ponedeljek, 23.8.

dan živilcev

dan gastronomije (projekti v povezavi s kulinariko, gastronomijo)

dan govedorejcev

dan veterinarjev

dan semenarjev

dan ekološkega kmetijstva (projekti v povezavi s kmetijskimi projekti)


Sreda, 25.8.

dan slovenskih zadružnikov

dan prašičerejcev

dan kmetijsko živilskega šolstva (projekti v povezavi z javnimi zavodi, šolami, vrtci, idr,...)

dan rejcev drobnice


Če ste zainteresirani za sodelovanje na razstavnem prostoru MKGP, nam to prosim sporočite na e-naslov clld.mkgp@gov.si do petka 9. 7. 2021.

bottom of page