top of page
LOGO ESRR.jpg
Nova kuhinja povezuje generacije med seboj

Kratek opis projekta:

Ureditev nove kuhinje in postavitev sušilnice sadja v OŠ Horjul bo nudila možnost  za povezovanje različnih generacij in društev, z namenom povečati privlačnost bivalnega okolja. Urejena kuhinja bo ponudila možnost izvedbe kulinaričnih delavnic in tečajev ter tako prispevala k ohranjanju kulinarične dediščine. S postavljeno sušilnico sadja se bo spodbujala predelava doma pridelanega sadja. Vzporedno bodo organizirane delavnice in strokovni izleti. Z izobraževalnimi delavnicami in tečaji se bo spodbujala uporaba lokalne hrane v šoli, urejen bo prostor za predelavo sadja in prostor za prikaz ter prakticiranje tradicionalne kulinarike in spoznavanje pomena kakovostno pridelane hrane.

 

Namen projekta:

Pridobitev prostora za povezovanje in izmenjavo izkušenj med generacijami z namenom ohranjanja kulinarične dediščine območja in s tem vplivati na razvoj turizma na tem območju. Prav tako je namen  razvijati zavedanje pomena zdravega načina prehranjevanja in uporaba sestavin pridelanih v domačem okolju.

 

Trajanje projekta: od 30.10.2017 do 31.12.2019

 

Finančna podpora:

Vrednost celotnega projekta znaša 19.763,16  EUR, od tega je 12.940,69 EUR sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Cilji:
-vključiti vsaj dve ranljivi skupini  (mladi, upokojenci) v družbene aktivnosti

 

Rezultati:
-operacija bo vplivala na vsaj 1401prebivalca
-vsaj eno podprto partnerstvo
-na novo vključeni vsaj dve ranljivi skupini (mladi, upokojenci)


Nosilec projekta: OŠ Horjul

Partnerji v projektu: Društvo kmečkih in podeželskih žena Dobrova-Horjul-Polhov Gradec, Turistično društvo Horjul, DEOS, celostna oskrba starostnikov, d.d., PE Horjul

bottom of page