top of page
  • LAS Barje

Vabilo na Mednarodno delavnico in okroglo mizo ““Priložnosti in izzivi v sodelovalnem gospodar

Vabilo na mednarodno delavnico in okroglo mizo Zavoda 14 “Priložnosti in izzivi v sodelovalnem gospodarstvu”, ki bo v ljubljanskem Poligonu, v sredo 26. septembra.

Častni gost bo minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Sodelovalno gospodarstvo, ki je v zadnjih letih doživelo velik razcvet, ustvarja nove priložnosti tako za potrošnike, kot tudi za podjetnike. Zato pomembno prispeva k ustvarjanju delovnih mest in rasti. Ocenjeno je, da so v EU leta 2017 znašali bruto prihodki platform za sodelovanje in ponudnikov več deset milijard evrov. Tudi za v prihodnje je pričakovan trend znatnega povečevanja. Po drugi strani sodelovalno gospodarstvo pomembno vpliva tudi na kakovost življenja, saj predstavlja priložnost za dodaten zaslužek, poligon za spoznavanje podjetništva in pripravo za vstop na trg dela.

Tako so odprta so še mnoga vprašanja, ki se jih bomo naprej lotili na popoldanski delavnici, kjer bomo poskusili oblikovati nove poslovne modele, obenem pa pogledali, kaj se da narediti na zakonodajnem področju; nato pa bomo na okrogli mizi predstavili izsledke iz delavnic, prav tako pa bodo gostje okrogle mize, slovenski in mednarodni strokovnjaki, ob sodelovanju občinstva, predstavili izzive in možnosti prihodnjega razvoja sodelovalnega gospodarstva.

Prijave že potekajo in sicer (lahko se udeležite enega, ali obeh dogodkov): • delavnica: Oblikovanje poslovnih modelov v sodelovalnem gospodarstvu, ob 13. uri, prijava na mail: info@zavod.14.si; • okrogla miza: Izzivi in omejitve za rešitve na področju sodelovalnega gospodarstva, ob 17. uri, > PRIJAVA (prek spletne strani) Udeležba je brezplačna, mesta pa so omejena!

Več INFO in program na: https://zavod14.si/2018/09/04/dsm2020-2-3-2/

Facebook: https://www.facebook.com/events/479760729096314/ Twitter: https://twitter.com/stirinajst/status/1041655329505902592

bottom of page