top of page
  • LAS Barje

Kako pripraviti jedi kot Luka Košir, glavni chef Gostišča Grič

LAS Barje z zaledjem (oz. vodilni partner CERPOK Preserje) je v sodelovanju z Luko Koširjem, glavnim chefom Gostišča Grič pripravil skupni projekt Trajnostna zelena gastronomija CREA MED. Luka Košir je bil v letu 2021 za svoje delo nagrajen z Michelinovo zvezdico. Projekt je že potrjen tudi s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter podpisana pogodba o sofinanciranju projekta iz sklada ESRR.


V okviru projekta se bo uredila demonstracijska kuhinja in izvedlo 14 delavnic in izobraževanj. Predstavljene bodo različne vsebine, in sicer:

- Predstavitev lokalnih pridelovalcev

- Pomembnost sezonske uporabe živil, shranjevanje surovin in samooskrba; - Praktično shranjevanje živil, kisanje, fermentacija, sušenje, soljenje, …)

- Nabiralništvo - delavnica s sprehodom v naravo, spoznavanje sezonskih samoniklih rastlin in potem priprava jedi

- Tradicija in jedi​: Priprava nekaterih lokalnih tradicionalnih jedi z modernimi pristopi in praktičnimi tehnikami

- Migracije živil v Slovenskem okolju in spoznavanje vpliva Alpsko Jadranske regije na razvoj kulinarike v našem okolju;

​- Vključevanje lokalnega kulinaričnega utripa v šole in spoznavanje pomembnosti zdrave prehrane, samooskrbe in tradicije - delavnica


Več informacij o projektu si lahko preberete tukaj.

Comments


bottom of page