top of page
  • LAS Barje

Izdelki iz zdravilnih zelišč

Mlada Borovničanka Polona Vrhovec se je poleti odločila, da bo na osnovi svoje ljubezni do rožic in poznavanja zelišč stopila na pot podjetništva. Rečeno – storjeno in zdaj je pridobila vse potrebne dokumente in potrdila, da lahko začne s prodajo zelišč, zeliščnih čajev in tinktur. Danes je svojo ponudbo prvič predstavila na borovniški tržnici, kjer jo bo sicer mogoče najti ob četrtkih.

Po ljudskem izročilu za vsako bolezen in tegobo ena rožca raste in tako ni čudno, da je mlada samostojna podjetnica svoje podjetje poimenovala Rožica. Ponujeni izdelki, med katerimi najdete tudi Barjanski čaj, temeljijo na zeliščih, ki jih je nabrala “na mahu” in v okoliških hribih oz. njihovih jasah ter v drugih neokrnjenih kotičkih Borovniške kotline.


Hladno in megleno vreme kar kliče k temu, da se pogrejemo s kakšnim zeliščnim čajem, ki nas ne le pogreje, temveč lahko prispeva k zmanjšanju ali kar k izginotju naših zdravstvenih tegob. Zato le hitro na borovniško tržnico, kjer boste gotovo našli tudi zelišča, ki bodo dobro dela tudi vam in vašim najbližjim.

Polona bo v kratkem poskrbela tudi za naročila in dostavo po pošti. Naj bo za zgled podjetnosti na osnovi lokalnih naravnih virov v teh težkih časih, zato k uspehu njenega podjetja z nakupom prispevajte tudi vi.




bottom of page