top of page
  • LAS Barje

Anketa o učinkih epidemije Covid-19 na kmetovanje v Sloveniji

Pošiljamo vam spodnje sporočilo in vas vabimo k sodelovanju:


V Oikosu smo skupaj z Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije partner projekta »Unlocking Rural-Urban Synergies« (ROBUST, https://rural-urban.eu/), ki ga sofinancira program Horizon 2020. V okviru projekta smo raziskovali povezave med podeželjem in urbanimi središči, med drugim tudi na področju trajnostnih prehranskih sistemov po sistemu kratkih verig v Ljubljanski urbani regiji. Radi bi analizirali, kako je epidemija Covid-19 vplivala na oskrbne verige, zato izvajamo anketo na temo vpliva epidemije Covid-19 na kmetovanje v Sloveniji. Namen raziskave je ugotoviti, kakšne posledice ima epidemija Covid-19 na kmetijsko gospodarstvo, kako se kmetovalci spopadajo s posledicami in kaj pričakujejo v prihodnosti.

Anketo že izvajamo med kmetovalci iz Ljubljanske urbane regije, ki so se vključili v Borzo lokalnih živil in dali soglasje za sodelovanje v drugih aktivnostih projekta ROBUST, radi pa bi vključili še druge kmetovalce iz regije in celotne Slovenije, saj bomo lahko le tako dobili realen vpogled v stanje v kmetijstvu po epidemiji Covid-19 in predlagali spremembe za izboljšavo stanja.

Zaradi Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) nismo mogli neposredno vključiti še drugih, zato poskušamo zbrati čim več odzivov z anonimnim pristopom - z objavo povezave do ankete na različnih spletnih straneh, v »novičnikih« in podobno. Zato bi vas prosila, če bi lahko kratko informacijo o anketi in povezavo do ankete posredovali svojim članom: https://vrednotenje.limequery.com/163919?lang=sl.

Vnaprej najlepša hvala za sodelovanje, na voljo sem za kakršnakoli vprašanja. Ko bo anketa zaključena, vam lahko pošljemo njene rezultate.

Comments


bottom of page